Stäng

Glasögon med blåljusfilter

Våra moderna prylar som platta dataskärmar, LED-lampor, läsplattor och mobiltelefoner innehåller mycket högre andel blått ljus än äldre glödlampor, tjock-skärmar etc. Denna strålning kan ge irriterande och trötta ögon hos vissa. Ett blåljusfilter kan ge ett skapare seende och minskar mängden energirikt blåljus som hornhinnan och näthinnan utsätts för. Var rädd om dina ögon! Använd solglasögon med UV-skydd vid starkt solljus utomhus. Använd ofärgade glas med blåljusfilter när du använder skärmar inomhus eller läser utomhus!
Sedan länge vet vi att UV-ljus är skadligt för biologisk vävnad som hud och ögon. Även blåviolett ljus kan dock orsaka skador, framför allt på ögonen. I motsats till UV-ljuset, som främst absorberas av ögats främre del, når det blå ljuset ända bak till näthinnan. För mycket ljus inom de ultravioletta och blå-violetta banden kan skada det mänskliga ögat. Det kan leda till inflammationer på hornhinnan eller orsaka skador på ögats lins och framför allt degenerera näthinnan med synförsämringar som resultat.
Även nattsömnen påverkas av det blå ljuset! Hormonet melatonin minskar av det blå ljuset och spelar en viktig roll för att reglera vår sömn-/vakencykel och den ljusenergi vi behöver för denna process tas till stor del upp genom våra ögon. Om du t.ex. använder mobiltelefonen innan du lägger dig så finns studier som visar att det tar längre tid innan du faller i sömn eftersom hormonet minskar av det blå ljuset från skärmen.
Vill du ha blåljusfilter utan stryrka? Använd filtret "Välj styrka" nedan och välj 0,00! Vi slipar gärna in glas med blåljusfilter utan styrka i de flesta bågar!

 

Sortering:
Kampanjer (0)
Adrano Ergo Blåljusfilter
51
Unisexmodell med blåljusfilter
från 295 kr
Bronte Ergo Blåljusfilter
46
Med komfortskalmar och blåljusfilter
från 295 kr
SPORT CLEAR VERSATILE
Med blåljusfilter för bättre synkomfort!
495 kr
SPORT PILOT
EJ POLARISERANDE BLUE RAY
Ej polariserande med blåljusfilter glas för piloter, bilförare mm.
från 2 485 kr
SPORT PILOT BIFOKALA
PILOTER, BILFÖRARE
Solglasögon med läsruta och blåljusfilter.
845 kr
SPORT PILOT VERSATILE
PILOTER, BILFÖRARE
Med icke polariserande glas
849 kr
SPORT VISION VERSATILE
KONTRASTHÖJANDE
Med kontrashöjande glas
545 kr
VIKTOR Blåljusfilter Receptglas
48
Glasögon med receptglas och blåljusfilter
895 kr
FLIP-UP BLÅLJUSFILER
Skydd mot det blå ljuset
345 kr

Din kundvagn

Varukorgen är tom
0 st 0 kr
Till kassan
400 kr kvar till fri frakt
Fraktfritt från 400:-
Trygg betalning med:

Visa - Mastercard - Klarna